Adres
Steenberg 96, Pollare 9401
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h
Diep robijnrode rijke krachtige Italiaanse wijn afkomstig uit de wijnregio Piëmonte.
Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in bodems van klei, kalksteen, zandsteen en mergel.
Enzo Boglietti en zijn broer Gianni behoren tot de top van de wijnboeren uit La Morra, waar ze zijn gevestigd.
Echte Barolo-mannen, die vanzelfsprekend ook barbera en dolcetto maken.
Deze biologische rode wijn wordt gemaakt van 100% barberadruiven, die handmatig geplukt worden en daarna een strenge selectie ondergaan. Vergisting gebeurt op roestvrij stalen tanks op een gecontroleerde temperatuur zo’n 7 dagen met regelmatig overpompen en pigeage. Daarna rijpt de wijn zo’n 9 maanden verder op eikenhouten vaten.
In de neus rood fruit (oa kers, bes en framboos) en pruimen. Intense toetsen van rood en zwart fruit, zachte vanille met een gebrand randje en aromatische kruiden. Mooie fruittoetsen, vol en rond met heldere zuren. Weelderige textuur, perfect drinkbaar. Mooie mediumlange afdronk en weinig tannine. Een wijn die ook niet rode wijndrinkers weten te appreciëren.
Wouter De Nul staat voor U klaar met professioneel wijnadvies. Maak kennis met zijn brede selectie wijnontdekkingen uit de hele wereld.
Wouter De Nul
Maître-Sommelier Wereldwijnmeester
Wouter De Nul heeft een passie voor lekkere kwaliteitswijnen. Hij is geen onbekende in het Ninoofse wijnmilieu en ondertussen ver daarbuiten. Wouter is wijnmeester van de in 2005 opgerichte wijncommanderij Nova Zembla in Ninove. In datzelfde jaar behaalde hij het diploma sommelier in Franse wijnen aan het Eigentijds Vlaams Wijninstituut. Ook buiten Frankrijk worden lekkere wijnen gemaakt, dus ging Wouter zich verder verdiepen in wat elders in de wereld aan kwaliteitswijnen wordt geproduceerd. Twee jaar later behaalde hij het diploma Wereldwijnmeester. Maar daar bleef het niet bij…
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h