Adres
Steenberg 96, Pollare 9401
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h
"Low intervention wine" van Christoph en zoon Joachim Unterhofer.
Chardonnay, maar dan totaal anders dan wat we gewend zijn... In principe is chardonnay een niet-aromatische druif die in blinde degustatie vaak herkend wordt door de malolactische omzetting en houtinvloed, wat in aroma boter en vanille oplevert.
Deze wijn wordt gemaakt volgens de principes van de biodynamie en volgt de kalender van Maria Thun.
In de neus fijn vegetaal en een vleugje paddenstoel, rijp citrusfruit met bloemige nuances, licht eikenhout en florale tonen. Rijp, smeltend, relatief zacht fruit met een vleugje tannine door het schilcontact, licht aardse, as- en paddenstoelachtige tonen, nootachtig, fijne botertoets, bijna romige tonen in de mond, merkbare alcoholwarmte, hartig met goede persistentie, zeer lange afdronk.
Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol, heeft een ideaal klimaat voor de wijnbouw. Hete zomers, milde winters en meer dan 300 dagen zon per jaar zijn een geschenk uit de hemel en het beste wat de druiven kan overkomen. Al het andere en alles wat je nodig hebt om wijnen van het hoogste niveau te produceren, is in het wijnhuis reyter in handen van de wijnmaker.
Het zaaien van verschillende soorten kruiden en granen vormt een compenserende symbiose met de druivenrassen.
Wouter De Nul staat voor U klaar met professioneel wijnadvies. Maak kennis met zijn brede selectie wijnontdekkingen uit de hele wereld.
Wouter De Nul
Maître-Sommelier Wereldwijnmeester
Wouter De Nul heeft een passie voor lekkere kwaliteitswijnen. Hij is geen onbekende in het Ninoofse wijnmilieu en ondertussen ver daarbuiten. Wouter is wijnmeester van de in 2005 opgerichte wijncommanderij Nova Zembla in Ninove. In datzelfde jaar behaalde hij het diploma sommelier in Franse wijnen aan het Eigentijds Vlaams Wijninstituut. Ook buiten Frankrijk worden lekkere wijnen gemaakt, dus ging Wouter zich verder verdiepen in wat elders in de wereld aan kwaliteitswijnen wordt geproduceerd. Twee jaar later behaalde hij het diploma Wereldwijnmeester. Maar daar bleef het niet bij…
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h