Adres
Steenberg 96, Pollare 9401
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h
"Low intervention wine" van Christoph en zoon Joachim Unterhofer.
Deze wijn wordt volledig gemaakt met resistente druiven: bronner, muscaris en souvignier gris.
De muscaris krijgt wat schilinweking zoals bij een orange wine.
De Pierrot is ongefilterd, vrij diep goudgeel met lage viscositeit. Het bouquet is een delicaat nootmuskaataroma met een verleidelijke rozengeur. Het aroma van citroenbloesem zorgt voor een levendig karakter.
In de mond is de rijkdom aan aroma's evenwichtig dankzij de sappige body met aangename ondersteunende zuren en een rokerig aroma. Een karaktervolle wijn die zowel als aperitief geschikt is, maar het ook bijzonder goed doet bij zowel vegetarische als kruidige gerechten zoals kip met curry en Aziatische bereidingen.
Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol, heeft een ideaal klimaat voor de wijnbouw. Hete zomers, milde winters en meer dan 300 dagen zon per jaar zijn een geschenk uit de hemel en het beste wat de druiven kan overkomen. Al het andere en alles wat je nodig hebt om wijnen van het hoogste niveau te produceren, is in het wijnhuis reyter in handen van de wijnmaker.
Er zijn wijnhuizen waar u zich bij aankomst meteen op uw gemak voelt. Op het eerste gezicht merkt u dat alles hier authentiek is en niets geënsceneerd. Nu al weerspiegelt het toegangsportaal tot het landgoed de "perfectie van de imperfectie" die als een rode draad door het hele wezen en doen van de wijnbouwfamilie Unterhofer loopt.
Het zaaien van verschillende soorten kruiden en granen vormt een compenserende symbiose met de druivenrassen.
In de teelt op basis van gecertificeerde ecologische principes bepaalt de natuur het tempo, waardoor de wijnen elk jaar een nieuw bijzonder karakter krijgen.
Wouter De Nul staat voor U klaar met professioneel wijnadvies. Maak kennis met zijn brede selectie wijnontdekkingen uit de hele wereld.
Wouter De Nul
Maître-Sommelier Wereldwijnmeester
Wouter De Nul heeft een passie voor lekkere kwaliteitswijnen. Hij is geen onbekende in het Ninoofse wijnmilieu en ondertussen ver daarbuiten. Wouter is wijnmeester van de in 2005 opgerichte wijncommanderij Nova Zembla in Ninove. In datzelfde jaar behaalde hij het diploma sommelier in Franse wijnen aan het Eigentijds Vlaams Wijninstituut. Ook buiten Frankrijk worden lekkere wijnen gemaakt, dus ging Wouter zich verder verdiepen in wat elders in de wereld aan kwaliteitswijnen wordt geproduceerd. Twee jaar later behaalde hij het diploma Wereldwijnmeester. Maar daar bleef het niet bij…
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h