Adres
Steenberg 96, Pollare 9401
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h
100% garnacha of grenache noir uit de Spaanse appellatie DO Carinena.
Robijnrood, aroma’s van rijp rood fruit zoals rijpe aardbei, framboos en granaatappel. Na walsen fijne kruidigheid. Sappig, soepel wegdrinkend met fijne zuren en veel elegantie. Ideaal bij gemarineerd vlees op de barbecue, stoofgerechten, Spaanse hammen en tapas.
Sinds 2017 is Agricola de Vinos la Portera een persoonlijk project en het resultaat van een samenwerking tussen de twee vrienden Javier del Blanco en Jorge Navascues. Al snel kwam Francisco Santino erbij met nog meer passie en kennis. Deze Tardano, 100% garnacha is afkomstig van 2 verschillende percelen in Almonacid de la Sierra, dat ligt ten zuiden van de stad Zaragoza. In totaal liggen de 4 hectaren wijngaard op 650 meter hoogte, wat voor afkoeling zorgt en een langzame rijping van het fruit. De 30 jaar oude wijnstokken groeien op een klei- en kalkhoudende bodem. Alle druiventrossen worden handmatig geoogst en in hun geheel gevinifieerd. De alcoholische fermentatie komt spontaan opgang door natuurlijk gistcellen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens nog 12 maanden voor een deel in betonnen vaten en een deel in grote 500 liter gebruikte Franse eikenhouten vaten. In totaal zijn er 6.048 flessen gemaakt.
James Suckling oktober 2022: 90 punten 'Vibrant red berries, strawberries and pomegranate to the nose with a twist of sweet spice. Quite juicy and bright on the palate with silky tannins and a medium body. Typical garnacha fruit with nice drinkebility here. enjoy now.'
Wouter De Nul staat voor U klaar met professioneel wijnadvies. Maak kennis met zijn brede selectie wijnontdekkingen uit de hele wereld.
Wouter De Nul
Maître-Sommelier Wereldwijnmeester
Wouter De Nul heeft een passie voor lekkere kwaliteitswijnen. Hij is geen onbekende in het Ninoofse wijnmilieu en ondertussen ver daarbuiten. Wouter is wijnmeester van de in 2005 opgerichte wijncommanderij Nova Zembla in Ninove. In datzelfde jaar behaalde hij het diploma sommelier in Franse wijnen aan het Eigentijds Vlaams Wijninstituut. Ook buiten Frankrijk worden lekkere wijnen gemaakt, dus ging Wouter zich verder verdiepen in wat elders in de wereld aan kwaliteitswijnen wordt geproduceerd. Twee jaar later behaalde hij het diploma Wereldwijnmeester. Maar daar bleef het niet bij…
Openingsuren
Maandag tot vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
11:00 tot 18:00h